preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šime Budinića Zadar

Kutak razredne nastave

Mali vodič pripreme prvašića za školu - Vrisak.info

Učiteljice razredne nastave tijekom šk.god. 2021./2022.

Učiteljice 1. razreda

 • Andrea Lovrin, dipl. uč. razredne nastave
 • Jasminka Peričić, uč. razredne nastave
 • Helena Bonovil Borović, dipl. uč. razredne nastave
 • Josipa Marcelić Marinkovski, mag.prim.educ.

Učiteljice 2. razreda

 • Jadranka Čikić, dipl. uč. razredne nastave, savjetnica
 • Jadranka Dunatov, mag.prim.educ., savjetnica
 • Marinela Ivković, dipl. uč. razredne nastave
 • Antonia Kapitanović, mag.prim.educ.
 • Dolores Nanić, uč. razredne nastave

Učiteljice 3. razreda

 • Ana Batur, dipl. uč. razredne nastave
 • Anamarija Buškulić, dipl. uč. razredne nastave
 • Nina Dokoza, dipl. uč. razredne nastave, mentor
 • Ljeposava Gulan, dipl. uč. razredne nastave
 • Mira Šarić, dipl. uč. razredne nastave

Učiteljice 4. razreda

 • Antonia Bajlo, dipl. uč. razredne nastave, savjetnica
 • Ivanka Biskup, dipl. uč. razredne nastave, mentor
 • Snježana Bodrožić, dipl. uč. razredne nastave, zamjena: Maja Škara, mag.prim.educ.
 • Vanja Franić, uč. razredne nastave
 • Petra Paunović, dipl. uč. razredne nastave

Produženi boravak

 • Marijana Buterin, mag.prim.educ.
 • Antea Kolega , mag.prim.educ.
 • Irena Županić , mag.prim.educ.
 • Blanka Šimićev, dipl. uč. razredne nastave
 

vijesti

BUBO - Baza Učenja Biologije uz Online podršku

Autor: Ivanka Biskup, 31. 5. 2022. 12:27

Učenici 4.a razreda zajedno sa svojom učiteljicom Ivankom Biskup  završavaju i projekt „Učenje biologije u epidemiološki prilagođenom istraživačkom okruženju. 

 [više]

Prilov, prelov – što je to i koja je razlika?

Autor: Jadranka Dunatov, 28. 5. 2022. 10:43

Ostalo je pitanje u zraku: Tko je više profitirao suradnjom učenika 2. d OŠ Šime Budinića ili studenti diplomskog studija Održivo upravljanje vodenim ekosustavima, Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu, Sveučilišta u Zadru???

 [više]

Priroda kroz eko datume

Autor: Ivanka Biskup, 27. 5. 2022. 16:06

Sudjelovanjem u projektu učenici su istraživali prirodu, biljke i životinje, naučili su kako ih zaštititi, obilježavati ekološki važne datume te su međusobno izmjenjivali svoja znanja i iskustva.

 [više]

4.a razred završava dva eTwinning projekta

Autor: Ivanka Biskup, 25. 5. 2022. 21:56

Učenici 4.a razreda zajedno sa svojom učiteljicom Ivankom Biskup uključili su se početkom školske 2021./22. godine u dva međunarodna eTwinning projekta „Čarobni svijet kućnih ljubimaca“ i „Priroda kroz eko datume“.  

 [više]

Djeco, laku noć

Autor: Jadranka Dunatov, 16. 5. 2022. 06:16

Nastavom lektire najmlađim učenicima omogućujemo da na poseban način dožive slobodu i radost čitanja, što će u budućnosti rezultirati razvijenim navikama i sposobnostima čitanja književnih ostvarenja. Upravo je s tim ciljem od četvrtka, 5. svibnja 2022. g. postavljena izložba učeničkih radova u školskoj knjižnici.

 [više]

Festival znanosti 2022.

Autor: Ivanka Biskup, 6. 5. 2022. 09:54

 

Učenici 4.a razreda, 6. svibnja 2022. godine, sudjelovali su na ovogodišnjem Festivalu znanosti. Radionicu su održale profesorica Anita Mustać i učiteljica Ivanka Biskup. Glavna tema ovogodišnjeg festivala je ŽIVOT, a tema radionice je bila Život pod mikroskopom

 [više]

Međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez granica”

Autor: Jadranka Dunatov, 4. 5. 2022. 07:55

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 17. ožujka 2022. po dvadeset i četvrti put održano je Međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez granica”.  Natjecanju je pristupilo 172 učenika OŠ Šime Budinića, a 13 učenika ostvarilo je iznimne rezultate i ušlo među 10% najuspješnijih u svojoj kategoriji. 

 [više]

DONESI ČEP ZA SKUPI LIJEK !

Autor: Ivanka Biskup, 25. 4. 2022. 22:58

  

 I ove su godine učenici 4.a razreda zajedno sa svojom učiteljicom Ivankom Biskup vrijedno skupljali plastične čepove.  

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, odnijeli su ih u reciklažno dvorište Čistoće d.o.o. Zadar.

 

 [više]

Klub malih čitatelja

Autor: Jadranka Dunatov, 6. 4. 2022. 16:22

Unutar višegodišnjeg projekta, Klub malih čitatelja, u koji su uključeni učenici 2. d ponovo je ostvarena suradnja sa školskom knjižnicom i Gradskom knjižnicom Zadar. Cilj projekta je je pretvoriti učenike iz čitača u čitatelje i razviti im ljubav prema knjizi.

Eto manifestacije u kojoj vrijedi sudjelovati kao dionik Kluba malih čitatelja, naime, "Mreža" - tema je ovogodišnjeg programa „Zadar čita“ 2022.  u organizaciji Gradske knjižnice Zadar.

 

 [više]

KREATIVAN PRISTUP OBRADI LEKTIRE

Autor: Jadranka Dunatov, 30. 1. 2022. 01:26

 

Postoje brojni načini na koji se sat lektire može pretvoriti u najzanimljiviji sat. Ovaj put riječ je o lektiri iz papirnate vrećice. Krajnji ishod, niza aktivnosti lektire iz papirnate vrećice, koje su proveli učenici 2. d I 3. b razreda s učiteljicama Jadrankom Dunatov i Ninom Dokoza bio je izrada i oblikovanje uradaka u kojima dolazi do izražaja kreativnost, originalnost i stvaralačko mišljenje učenika.

 [više]

Dijeljenje primjera dobre prakse

Autor: Jadranka Dunatov, 17. 1. 2022. 11:15

Još jedno lijepo iskustvo dijeljenja primjera dobre prakse izmijenili su učenici 2. d i 3. b razreda.

Naime, učiteljica Nina Dokoza je na satu Hrvatskoga jezika pričala o važnosti čitanja lektire. No, to nije bilo sve, sa sobom je povela učenicu A. B. koja nam je pokazala kako valja dobro usmeno izložiti i  uspješno u javnom nastupu prezentirati Lektiru iz vrećice.

Veliko hvala učiteljici Nini i učenici A. B.  koje su odvojile dva sata i snažno nas  motivirale na čitanje i kreativno izražavanje te visoko dignule ljestvicu kako vrednovati kvalitetan i siguran javni nastup.

 

 [više]

Božićna humanitarna akcija Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonia Bajlo, 23. 12. 2021. 09:23

   Humanitarna udruga "Kap dobrote" uspješno djeluje već devetu godinu u našoj školi. Sudjelujemo u brojnim akcijama koje se održavaju tijekom čitave školske godine.         

    Ovom božićnom akcijom odlučili smo pomoći  u liječenju          naše mlade, hrabre sugrađanke Petre Adžić,učenice drugog razreda Medicinske škole Ante Kuzmanića, koja boluje od arteriovenske malformacije na mozgu.

  Zahvaljujući vrijednim ručicama naših učenika i učiteljica koji su svojim proizvodima obogatili sajam te dodatnim novčanim prilogom roditelja,učenika i djelatnika škole uspjeli smo prikupiti 15 000 kuna.

Hvala vam od heart!!!

 [više]

Mladi čuvari nematerijalne baštine u Etnološkom odjelu Narodnoga muzeja u Zadru

Autor: Jadranka Dunatov, 9. 12. 2021. 11:15

U odgoju i obrazovanju djece i mladih kulturna baština nosi ogroman potencijal, stoga muzejski prostori predstavljaju primjereno mjesto učenja i istraživanja sadržaja baštine. Muzeji kao čuvari baštine i medijatori kolektivnog iskustva prenose kulturne kodove mladim naraštajima onemogućavajući njihov zaborav i propadanje.

 [više]

Projekt IRCiS

Autor: Jadranka Dunatov, 1. 12. 2021. 11:58

Projekt IRCiS - Integracija djece izbjeglica u školama: istraživanje efikasnosti školskih intervencija u izgradnji pozitivnih međugrupnih odnosa djece izbjeglica i domicilne djece u Hrvatskoj.  

Suvremene nastavne metode omogućuju aktivno uključivanje učenika u nastavu, čime do izražaja dolazi njihovo stvaralaštvo, u čemu je zapravo i cilj suvremene nastave.

Učenici 2. d razreda sudjelovali su u nizu radionica unutar projekta IRCiS (Integracija djece izbjeglica u školama: istraživanje efikasnosti školskih intervencija u izgradnji pozitivnih međugrupnih odnosa djece izbjeglica i domicilne djece u Hrvatskoj)

 [više]

Zavičajna slovarica

Autor: Jadranka Dunatov, 15. 11. 2021. 19:00

Spoznavanje i njegovanje zavičajnog identiteta otvara prostore spoznavanja zavičajnosti kroz kulturološki pristup afirmirajući unutar predmetnu i međupredmetnu korelaciju kao i integraciju učenika od 2. do 8. razreda osnovne škole. Izrada slovarice pretpostavlja istraživački put prikupljanja niza podataka o širem zavičajnom kontekstu čime korelativni pristup nastavnim sadržajima dobiva na značenju. 

 [više]

Tijekom šk. g. 2021./2022. učenici 2. d sudjeluju u istraživanju IP-CORONA-2020-12-3798.

Autor: Jadranka Dunatov, 13. 11. 2021. 20:55

 

Projekt „Učenje biologije (prirode i društva) u epidemiološki prilagođenom istraživačkom okruženju“ je interaktivni model temeljen na suvremenim nastavnim strategijama (ASIO model poučavanja) financirano od Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ) i odobreno od Ministarstva znanosti i obrazovanja. U sklopu projekta pripremljena je platforma za učenje biologije (BUBO - Baza Učenja Biologije uz Online podršku; akronim od lat. Bubo bubo – sova ušara) koja  sadržava  edukativne materijale dizajnirane prema ASIO modelu,

 

 [više]

Priznanja učenicima koji su se plasirali među 10% najboljih natjecatelja

Autor: Jadranka Dunatov, 11. 10. 2021. 18:59

Učenici naše škole postigli odlične rezultate na Međunarodnom natjecanju "Klokan bez granica".

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Važne poveznice

Poštovani roditelji, u privitku se nalazi raspored testiranja u sklopu utvrđivanja psihofizičke zrelosti za upis u prvi razred.

Kako do e-potvrde?

Kako do e-potvrde od škole?

U ovom videozapisu prikazan je postupak dobivanja e-potvrde o statusu učenika koju učenici i roditelji mogu dobiti digitalnim putem kako bi ostvarili određena prava.

POVEZNICA

UPUTE
Odluka

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022.

Obavijest za roditelje: 

Roditelji čija djeca imaju rješenje o primjerenom obliku školovanja imaju pravo na uvid u Individualizirane kurikulume što možete ostvariti na informativnom razgovoru kod učitelja ili stručne službe. Molimo roditelje da se prethodno najave razredniku, učitelju ili stručnom suradniku.

Priloženi dokumenti:
2021 22 .png

Upute

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Udžbenici 2021./2022.

Popis udžbenika za školsku godinu 2022./2023.

U prilogu "DOM" nalazi se tablica s popisom dodatnih obrazovnih materijala (likovne mape i kutije s priborom za Prirodu, Biologiju, Fiziku i Tehničku kulturu), koje roditelji trebaju nabaviti do početka školske godine 2022./2023.

Korisne brošure

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID - 

projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Korisni dokumenti
Vremenska prognoza

Meteorološka stanica OŠ Šime Budinića 

Pljusak.hr

UPUTE

Priručnik za učenike za korištenje Teamsa i Office 365.

Priloženi dokumenti:
Microsoft-Teams-Ucenici.pdf

Zato sto volim Zadar

KORISNI LINKOVI

 

 

Zakoni i pravilnici

Zakone i pravilnike možete pronaći na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje

Priloženi dokumenti:
Zakon o odgoju i obrazovanju.pdf

BONTON

"Skockajte web! 2012"

NAŠA WEB-STRANICA U FINALU NAJBOLJIH NA NATJECANJU  "SKOCKAJTE WEB 2012"

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

Prvi glas Budinića

Čitamo mi, u obitelji svi 2012./2013.

Stop nasilju među djecom!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 4. 2010.

Ukupno: 1150520
CMS za škole logo
Osnovna škola Šime Budinića Zadar / Put Šimunova 4, HR-23000 Zadar / os-sbudinica-zd.skole.hr / ured@os-sbudinica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju