preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šime Budinića Zadar

Obavijest o prikupljenim sredstvima

Nakon obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, od prodaje kolača i krušnih proizvoda prikupili smo 2340 kuna.  Sredstva su namijenjena  obrazovanju djece iz Burkine Faso, u sklopu projekta Škole za Afriku. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj plemenitoj akciji.


Škola za Afriku

Glavni ciljevi projekta su :

  • osigurati izgradnju škola u Etiopiji;
  • pružanje pomoći djeci kojažive bez roditelja, u izrazitom siromaštvu;
  • povjestiti djeci da više cijene ono što imaju:roditeljsku skrb, dobre i dostupne škole, učitelje, knjige i uvijete za učenje ;
  • razvijati vrijednosti pomaganja, suosjećanja, odgovornosti i solidarnosti.

 Što smo napravili u šk.god.2011/2012.?

  • gotovo polovica stanovništva u Africi nema prihoda za osnovne potrepštine u životu, pa tako nažalost ni za obrazovanje naglašava koordinatorica projekta profesorica Marina Fabijanić koje je zajedno sa učenicima, učiteljima i roditeljima organizirala niz humanitarnih akcija. Obilježili smo Dane kruha i prodavali smo kolače i krušne proizvode.

Organizirali smo košarkašku utakmicu Osmaši protiv profesora. Pobijedili su učenici osmih razreda. Čestitamo!

Povodom blagdana Uskrsa učitaljice razredne nastave održale su radionice s učenicima i roditeljima izrađujući simbole.

Zavrsna aktivnost bile su umjetničke radionice. Pod vodstvom učiteljice Ivanke Biskup i Jadranke Čikić, učenici su izrađivali nakit: narukvice, naušnice i ogrlice.


Zahvala

Poštovani,

ovim putem želimo Vam uputiti našu iskrenu zahvalu za provedene aktivnosti u sklopu Vaše škole te Vas izvjestiti  da smo zaprimili Vašu donaciju namjenjenu projektu “Škole za Afriku”, u koji ste se, zajedno sa Vašim učenicima uključili ovako volonterski i s puno srca.

Stoga još jednom veliko Vam hvala na tome!

Vama, Vašim kolegicama i kolegama te svim učenicima želimo puno uspjeha u daljnjem radu te organiziranju ovakvih i sličnih humanitarnih aktivnosti!

Radujući se daljnjoj zajedničkoj suradnji u izgradnji boljeg svijeta za svu djecu, srdačno Vas pozdravljamo!

 

For every child

Health, Education, Equality, Protection

ADVANCE HUMANITY

----------------------------------------------------

Sanja Šušnjara

Project Assistant

UNICEF Zagreb


 

Nakon održanih radionica prodavali smo nakit. Ukupno smo skupili 865 kn. Ove školske godine za djecu Etiopije i njihovo obrazovanje prikupili smo 5700 kn .

       Učiteljice Ivanka Biskup i Jadranka Čikić 23. i 24. travnja održale su umjetničke radionice za izradu nakita.U radionicama sudjelovali su učenici od 4. do 8. razreda naše škole, a izrađivali smo narukvice, ogrlice, naušnice i privjeske. Zahvaljujemo koordinatorici Marini Fabijanić, učiteljima, učenicima i svima koji su se odazvali i sudjelovali u akcijama. U našoj fotogaleriji možete pogledati kako su izgledale radionice.

Članak su napisale: Marta Barišić  i Lucija Ivančević 5.a

 

Radionica  učiteljice   Ivanke Biskup :

Anđela

Kršlević

Anita Gustin

Helena Savić

Lucija Zanki

Tomislav Matešković

Tea

Poljak

Sara Ražnjičević

Dora Špinderk

Martina Bašić

Iva Bilosnić

Antonela Čustić

Karmela Jović

Emil

Baraba

Gabriela Vrkić

Mia Kresović

Loreta Bonačić

Ivana Gašparić

Nikola Kovač

Erik

Longin

Zvonimir Zubčić

Radionica  učiteljice   Jadranke čikić:

fg

Nina Sikirić

 

Marta Klapan

 

Matija Marfat

 

Matija Angela Pera

 

Klara Šušić

 

Ema Grdović

 

Ema Marušić

 

Mirta Baranić

 

Luciana Kulišić

 

Leonarda Bonačić

 

Marta  Barišić

 

Lucija Ivančević

 

Zara Oštrić

 

Ana  Matešković

 

Anđela Elinor Kožul

 

Matea  Popović

 

Nensi Ćeman

 

Renata Matak

 

Lucija Modrić

 

 


 

Prošle godine naša škola se uključila u UNICEF-ov projekt «Škole za Afriku»

O projektu:

Gotovo polovica stanovništva u supsaharskoj Africi preživljava s manje od jednog dolara na dan, što je manje od 5 kuna. Djeca iz siromašnih obitelji u Africi izloženija su riziku od pothranjenosti, izrabljivanja, zlostavljanja i zaraze HIV-om.     Obrazovanje je temeljno pravo svakog djeteta. Nigdje u svijetu djeca nisu zakinuta za to pravo kao u Africi. U južnome području Afrike približno 45 milijuna djece ne ide u školu, što znači da svako treće dijete nema mogućnost obrazovanja.
Za većinu afričke djece obrazovanje predstavlja jedini način da se izvuku iz siromaštva. Samo oni koji znaju čitati, pisati i računati mogu se nadati bolje plaćenom poslu kad odrastu.
 

Već pet godina, u suradnji sa «Zakladom Nelson Mandela» i Hamburškim društvom za promoviranje demokracije i međunarodnog prava, UNICEF u svijetu prikuplja sredstva za škole u Angoli, Burkini Faso, Etiopiji, Madagaskaru, Malaviju, Maliju, Mozambiku, Nigeru, Ruandi, Južnoafričkoj Republici i Zimbabveu, kako bismo djeci Afrike omogućili pristup obrazovanju i time im dali priliku za iskorak iz začaranog kruga siromaštva.

Šime Budinić za škole u Africi:

Koordinatorica ovog projekta u našoj školi je vjeroučiteljica Marina Fabijanić koja je zajedno sa učenicima organizirala niz humanitarnih akcija.

 

UNICEF-ov projekt za pomoć djeci u Africi. U školskoj godini 2010./2011. zaradili smo ukupno 5 365.85 kuna koje smo prikupili; na Dane kruha prodavali smo kruh, krušne proizvode i kolače koje su učenici pripremili sa svojim roditeljima, Međunarodni dan školskih knjižnica obilježili smo prodajom knjiga, stripova, sličica, postera i bedževa, na Dan prava čovjeka organizirali smo košarkašku utakmicu između učenika i učitelja, prije zimskih praznika organizirali smo prodaju božićnih ukrasa i čestitki, a prije Uskrsa organizirali smo humanitarni koncert.

I ove školske godine nastavljamo humanitarnim akcijama s ciljem da prikupimo što više novaca i time pomognemo našim vršnjacima diljem Afrike. Ove godine svoju pomoć pružit ćemo djeci Etiopije. Prodajom krušnih proizvoda zaradili smo 2 120 kuna. U planu nam je ponovno organizirati košarkašku utakmicu «Osmaši protiv profesora» i time obilježiti Međunarodni dan života, izrađivati i prodavati uskrsne simbole, bedževe, nakit i dekorativne stvari…

Što možemo kupiti ?

 

 

95 kn

stoje knjige i bilježnice za dva učenika za jednu školsku godinu

190 kn

stoje klupa i stolice za dva učenika

325 kn

omogućuje dodatnu edukaciju učitelja

500 kn

stoji sportska oprema za jednu školu

625 kn

stoji "škola u kutiji" - kovčeg pun stvari koje se mogu naći u učionici (bilježnice, olovke, gumice, škare, ploča), a koji se upotrebljava u izvanrednim situacijama. Svaki kovčeg ima dovoljno pribora za jednog učitelja i 80 djece.

10.700 kn

obnova i opremanje jedne učionice klupama i stolicama, pločom i učiteljskim stolom

25.000 kn

uspostava i opremanje centra za obrazovanje djece koja su napustila redovno školovanje

Izradile: Ana Pušnik i Renata Matak 8.b

 


Važne poveznice

Poštovani roditelji, u privitku se nalazi raspored testiranja u sklopu utvrđivanja psihofizičke zrelosti za upis u prvi razred.

Kako do e-potvrde?

Kako do e-potvrde od škole?

U ovom videozapisu prikazan je postupak dobivanja e-potvrde o statusu učenika koju učenici i roditelji mogu dobiti digitalnim putem kako bi ostvarili određena prava.

POVEZNICA

UPUTE
Odluka

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022.

Obavijest za roditelje: 

Roditelji čija djeca imaju rješenje o primjerenom obliku školovanja imaju pravo na uvid u Individualizirane kurikulume što možete ostvariti na informativnom razgovoru kod učitelja ili stručne službe. Molimo roditelje da se prethodno najave razredniku, učitelju ili stručnom suradniku.

Priloženi dokumenti:
2021 22 .png

Upute

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Udžbenici 2021./2022.

Popis udžbenika za školsku godinu 2022./2023.

U prilogu "DOM" nalazi se tablica s popisom dodatnih obrazovnih materijala (likovne mape i kutije s priborom za Prirodu, Biologiju, Fiziku i Tehničku kulturu), koje roditelji trebaju nabaviti do početka školske godine 2022./2023.

Korisne brošure

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID - 

projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Korisni dokumenti
Vremenska prognoza

Meteorološka stanica OŠ Šime Budinića 

Pljusak.hr

UPUTE

Priručnik za učenike za korištenje Teamsa i Office 365.

Priloženi dokumenti:
Microsoft-Teams-Ucenici.pdf

Zato sto volim Zadar

KORISNI LINKOVI

 

 

Zakoni i pravilnici

Zakone i pravilnike možete pronaći na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje

Priloženi dokumenti:
Zakon o odgoju i obrazovanju.pdf

BONTON

"Skockajte web! 2012"

NAŠA WEB-STRANICA U FINALU NAJBOLJIH NA NATJECANJU  "SKOCKAJTE WEB 2012"

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

Prvi glas Budinića

Čitamo mi, u obitelji svi 2012./2013.

Stop nasilju među djecom!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 4. 2010.

Ukupno: 1150518
CMS za škole logo
Osnovna škola Šime Budinića Zadar / Put Šimunova 4, HR-23000 Zadar / os-sbudinica-zd.skole.hr / ured@os-sbudinica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju