preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šime Budinića Zadar

Škola bez nasilja

UNICEF-ov program prevencije elektroničkog nasilja

Naša škola dio je UNICEF-ove mreže Škola bez nasilja što znači da se trudimo smanjiti vršnjačko nasilje u školi i izvan nje. Mrežu čine predstavnici škola koje su uspješno realizirale program „Za sigurno i poticajno okruženje u školama" učitelji, učenici, ravnatelji i stručnjaci, a zajednički cilj je kroz vlastita iskustva i nove sadržaje unaprijediti program i održati postignutu razinu prevencije nasilja.

Nakon završenog UNICEF-ovog osnovnog programa Za sigurno i poticajno okruženje u školama, stekli smo uvjete za uključivanje u Program prevencije elektroničkog nasilja Prekini lanac!

Program se sastoji od radionica za učitelje, roditelje i učenike koje su oblikom primjerene tematskim učiteljskim vijećima, roditeljskim sastancima i satovima razrednih odjela. Postojeće vrijednosti, pravila i posljedice koji su sastavni dio osnovnog školskog programa i na razini odjela i na razini škole potrebno je dopuniti novima koji se odnose na elektroničko zlostavljanje.

Svim ostalim aktivnostima i koracima u programu također valja dodati temu elektroničkog zlostavljanja - u okviru redovite nastave (tamo gdje se uklapa u program pojedinog predmeta), slobodnih aktivnosti, vršnjačke podrške (ukoliko je škola bila u mogućnosti organizirati je), suradnje s roditeljima i lokalnom zajednicom.

Radionice za učenike su predviđene za SRO ili u okviru nastave Informatike i dodatnih aktivnosti za one učenike koji ne pohađaju Informatiku i u pravilu traju 45'.

Radionice za roditelje zamišljene su kao tematski roditeljski sastanci. Međutim, mogu se realizirati i kao projektni dan u okviru Dana otvorenih vrata škole na temu sigurnosti na Internetu i elektroničkog nasilja.

Radionice za učitelje izvodit će se kao tematska učiteljska vijeća, pedagoški dan ili kako već odluči rukovodstvo škole.

Koordinatorica:   Jagoda Gauta, psiholog

Članovi tima:      Ivan Čular

                              Nina Prenđa

                              Diana Mađerić

                             Zrinka Klarin

                             Željko Vidović

Cilj   - Edukacija učenika, roditelja i učenika o dobrim i lošim stranama elektroničkih medija.

        - Prevencija zlostavljanja djece putem internneta i mobitela, povećanje sigurnosti i zaštita djece ne internetu.

Nakon provedenog inicijalnog anketiranja učenika, učitelja i roditelja tijekom drugog polugodišta prošle školske godine, na početku ove imamo rezultate koji će poslužiti kao polazišna točka za radionice tijekom šk. god. 2010./11.

Donosimo sažeti prikaz rezultata po grupama ispitanika


Važne poveznice

Poštovani roditelji, u privitku se nalazi raspored testiranja u sklopu utvrđivanja psihofizičke zrelosti za upis u prvi razred.

Kako do e-potvrde?

Kako do e-potvrde od škole?

U ovom videozapisu prikazan je postupak dobivanja e-potvrde o statusu učenika koju učenici i roditelji mogu dobiti digitalnim putem kako bi ostvarili određena prava.

POVEZNICA

UPUTE
Odluka

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022.

Obavijest za roditelje: 

Roditelji čija djeca imaju rješenje o primjerenom obliku školovanja imaju pravo na uvid u Individualizirane kurikulume što možete ostvariti na informativnom razgovoru kod učitelja ili stručne službe. Molimo roditelje da se prethodno najave razredniku, učitelju ili stručnom suradniku.

Priloženi dokumenti:
2021 22 .png

Upute

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Udžbenici 2021./2022.

Popis udžbenika za školsku godinu 2022./2023.

U prilogu "DOM" nalazi se tablica s popisom dodatnih obrazovnih materijala (likovne mape i kutije s priborom za Prirodu, Biologiju, Fiziku i Tehničku kulturu), koje roditelji trebaju nabaviti do početka školske godine 2022./2023.

Korisne brošure

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID - 

projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Korisni dokumenti
Vremenska prognoza

Meteorološka stanica OŠ Šime Budinića 

Pljusak.hr

UPUTE

Priručnik za učenike za korištenje Teamsa i Office 365.

Priloženi dokumenti:
Microsoft-Teams-Ucenici.pdf

Zato sto volim Zadar

KORISNI LINKOVI

 

 

Zakoni i pravilnici

Zakone i pravilnike možete pronaći na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje

Priloženi dokumenti:
Zakon o odgoju i obrazovanju.pdf

BONTON

"Skockajte web! 2012"

NAŠA WEB-STRANICA U FINALU NAJBOLJIH NA NATJECANJU  "SKOCKAJTE WEB 2012"

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

Prvi glas Budinića

Čitamo mi, u obitelji svi 2012./2013.

Stop nasilju među djecom!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 4. 2010.

Ukupno: 1150520
CMS za škole logo
Osnovna škola Šime Budinića Zadar / Put Šimunova 4, HR-23000 Zadar / os-sbudinica-zd.skole.hr / ured@os-sbudinica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju