14.-18.10.2024.
U sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo obilježili smo Tjedan školskog doručka.
Nacionalni Tjedan školskog doručka pokrenuo je HZJZ u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo.
Obilježavanje nacionalnog Tjedna školskog doručka veže se uz Svjetski dan hrane 16. listopada.
I ove godine naša su se kuharice Edita, Anka i Marinka u suradnji sa učiteljicama i učenicima naše škole potrudile te iz par namirnica osmislile maštovit i nutritivno bogat doručak,
iz kojeg izdvajamo :
Smuti od bobičastog voća, mafin od mrkve i čokolade , biskvit od mrkve i orašastih plodova , kruh od banane.
Tjedan školskog doručka se ujedno i neposredno održava par dana prije dana kraljice voća – Svjetskog dana Jabuke koji se obilježava na da 20.10.2024. Naša je učiteljica Marija Krpan potaknula svoj 1.A razred u izradi i pečenju štrudle od jabuka. Dok se štrudla pekla u našoj školskoj kuhinji učenici su oslikavali u svojoj likovnoj radionici jesenske motive.
Uslijedila je degustacija štrudle od jabuka i upoznavanje sa ostalim proizvodima koji se mogu dobiti od jabuke.
Tako se na bogatom izložbenom stolu pronašao kompot od jabuke, puding od jabuke, marmelada od jabuke te čips od jabuke koji se učenicima jako svidio.
(fotografije Marija Krpan i učenici 1.A razreda)