preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šime Budinića Zadar

Kolegijalno opažanje - 2019.godina

Predstavljamo Vam rezultate istraživanja samovrednovanja učitelja pod temom Inovativne metode poučavanja u nastavi u kojem je sudjelovalo 39 učitelja razredne i predmetne nastave OŠ Šime Budinića Zadar - srpanj,2019. godine.

Priloženi dokumenti:
Kolegijalno opazanje.pptx


Samovrijednovanje 2012.

Što je samovrijednovanje?

Samovrjednovanje je proces sustavnog i kontinuiranog praćenja, analiziranja i procjenjivanja uspješnosti vlastitog rada. Znanstveno utemeljenim ispitnim materijalima provjeravaju se znanja, kompetencije i vještine učenika, a analiza rezultata ispita polazište je za raspravu o kvaliteti škole i uspješnosti nastavnog procesa. Samovrjednovanje je započeto analizom rezultata ispita vanjskog vrjednovanja, nastavlja se analizom popratnih upitnika za učenike, roditelje i učitelje  i završava određivanjem smjernica za daljnji razvoj škole.

Samovrjednovanje provode sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj, a Odjel za promicanje kvalitete obrazovanja u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja sastavlja materijale i upućuje škole u proces samovrjednovanja te pruža edukacije potrebne za njegovo uspješno provođenje. Odjel za promicanje kvalitete  obrazovanja analizira sve materijale ispunjene u procesu samovrjednovanja i na temelju tih analiza predlaže odgovornim ustanovama postupke za unaprjeđenje kvalitete rada škole.

U školi je imenovan Tim za kvalitetu kojeg čine:

            -Ivan Čular, ravnatelj škole

            -Jagoda Gauta, psiholog

            - Nina Prenđa, def. socijalni pedagog

            -Jasmina Sandalić, prof. hrvatskog jezika

            -Tamara Valčić, prof. tehničke kulture

            -Sanja Ivoš, prof. engleskog jezika

            -Ivanka Biskup, učiteljica razredne nastave

            -Patrik Levačić, predstavnik Vijeća roditelja

            - Patricia Hajnc, predstavnik Vijeća učenika

Tim za kvalitetu dužan je koordinirati, provoditi, analizirati, vrednovati proces samovrjednovanja škole. Samovrjednovanje bi škola, uz koordinaciju Tima za kvalitetu, trebala provoditi jednom  tijekom školske godine, a povremeno u organizaciji  Nacionalnog centra za vanjsko vrjednovanje kada se u isti postupak samovrjednovanja uključuje veći broj škola.

Instrumenti koji se koriste u procesu samovrjednovanja najčešće su upitnici za učenike, učitelje i roditelje, neki materijalni pokazatelji rada škole, mišljenje lokalne zajednice i sl. Od koristi za kvalitetno osmišljavanje samog procesa svakako je Vodič za samovrjednovanje u izdanju NCVVO, a izlazni rezultati prezentiraju  se u obliku  izvješća o samovrjednovanju. Proces samovrednovanja u suštini nikad ne prestaje: škola prati svoj rad, procjenjuje jake i slabe strane, određuje kratkoročne i dugoročne ciljeve, prati njihovu realizaciju, a zatim opet određuje prioritete za sljedeći vremenski period.

 

Priloženi dokumenti:
Samovrjednovanje 2012.ppt


Važne poveznice

Poštovani roditelji, u privitku se nalazi raspored testiranja u sklopu utvrđivanja psihofizičke zrelosti za upis u prvi razred.

Kako do e-potvrde?

Kako do e-potvrde od škole?

U ovom videozapisu prikazan je postupak dobivanja e-potvrde o statusu učenika koju učenici i roditelji mogu dobiti digitalnim putem kako bi ostvarili određena prava.

POVEZNICA

UPUTE
Odluka

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022.

Obavijest za roditelje: 

Roditelji čija djeca imaju rješenje o primjerenom obliku školovanja imaju pravo na uvid u Individualizirane kurikulume što možete ostvariti na informativnom razgovoru kod učitelja ili stručne službe. Molimo roditelje da se prethodno najave razredniku, učitelju ili stručnom suradniku.

Priloženi dokumenti:
2021 22 .png

Upute

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Udžbenici 2021./2022.

Popis udžbenika za školsku godinu 2022./2023.

U prilogu "DOM" nalazi se tablica s popisom dodatnih obrazovnih materijala (likovne mape i kutije s priborom za Prirodu, Biologiju, Fiziku i Tehničku kulturu), koje roditelji trebaju nabaviti do početka školske godine 2022./2023.

Korisne brošure

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID - 

projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Korisni dokumenti
Vremenska prognoza

Meteorološka stanica OŠ Šime Budinića 

Pljusak.hr

UPUTE

Priručnik za učenike za korištenje Teamsa i Office 365.

Priloženi dokumenti:
Microsoft-Teams-Ucenici.pdf

Zato sto volim Zadar

KORISNI LINKOVI

 

 

Zakoni i pravilnici

Zakone i pravilnike možete pronaći na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje

Priloženi dokumenti:
Zakon o odgoju i obrazovanju.pdf

BONTON

"Skockajte web! 2012"

NAŠA WEB-STRANICA U FINALU NAJBOLJIH NA NATJECANJU  "SKOCKAJTE WEB 2012"

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

Prvi glas Budinića

Čitamo mi, u obitelji svi 2012./2013.

Stop nasilju među djecom!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 4. 2010.

Ukupno: 1150516
CMS za škole logo
Osnovna škola Šime Budinića Zadar / Put Šimunova 4, HR-23000 Zadar / os-sbudinica-zd.skole.hr / ured@os-sbudinica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju