preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šime Budinića Zadar

Posjet domu za starije i nemoćne

U sklopu manifestacije "Hrvatska volontira" dana 24.5. učenici koji pohađaju građanski odgoj te učenici 4. d razreda  zajedno s ravnateljem Ivanom Čularom i učiteljicama Antonijom Bajlo, Ivankom Biskup i Nerom Batina, posjetili su  Dom za starije i nemoćne osobe Zadar. Ravnatelj Ivan Čular i učiteljica Nera Batina održali su pozdravni govor.

Kako bi razveselili članove doma  učenici su pripremili malu priredbu, mame učenika 4.d kolače i slastice, a učiteljica Antonija Bajlo oslikala je sliku anđela na platnu koja je darovana korisnicima doma.

Gromoglasni pljesak, zadovoljstvo i  osmjesi  su se proširili prostorijom nakon izvedbe „Bubamara“ učenice Lune Brkljača. Na gitari su nam zasvirali učenici Lea Škifić i Paško Jurin. Učenice Lori Pajić i Katarina Kožulić nasmijale su korisnike recitacijom “Moja baka“. Pjesmom je korisnike razveselila Lana Margetić , a Ema Meštrović recitacijom Hladnog piva Sreća.

Kao šećer na kraju svi su zajedno otpjevali pjesme „Kad se male ruke slože“ i „Kad si sretan“.

Nakon kratke priredbe  učenici su se družili s korisnicima te im  podijelili slastice i kolače.

 
 

Za bolja vremena u kvartu uključi se u startu

Uspješno je završena akcija učenika Građanskog odgoja „Za bolja vremena u kvartu, uključi se u startu“ i odobren dugoočekivani prostor za korištenje i organizirana druženja

http://www.os-sbudinica-zd.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1192&mshow=3393#mod_news


Zelena čistka

Ususret sunčanim toplim danima, u subotu 30. travnja održana je ekološka akcija „Zelena čistka – jedan dan za čišći okoliš“ u kojoj su sudjelovali djelatnici i učenici naše škole. Budući da je tradicija škole da se uključuje u što više hvalevrijednih akcija, poziv na Zelenu čistku objeručke je prihvaćen. Predvođeni ravnateljem Ivanom Čularom, profesorima i ostalim djelatnicima škole, sunčano subotnje jutro na plaži na Puntamici proveli su i najmlađi učenici koji su se tako na najbolji mogući način upoznali s ekološkim problemima i potrebama našeg grada. Školske klupe zamijenili su rukavicama, štapovima, hvataljkama i ostalim radnim priborom koji su dobili kako bi što bolje i uspješnije pripomogli u čišćenju jedne od najpoznatijih gradskih plaža. Uz pomoć profesora, učenici su uistinu bili velika pomoć u uklanjanju otpada s plaže nakupljenom tijekom godine te su se pokazali kao vrijedni i neumorni radnici.

Kombinacija odraslih i djece još se jednom pokazala izvrsnom, a osim čišćenja učenici su pokazali i svoju kreativnu stranu oslikavši crtežima stare, posivjele stijene. Iako se u današnje vrijeme često naglašava važnost očuvanja okoliša i njegova zaštita, naša škola i profesori uvijek su bili među vodećima kada je u pitanju akcija i djelovanje koje će potvrditi sve ono o čemu učenici čitaju u svojim udžbenicima. Neumoran rad i potreba da se djeca što više osvijeste o važnosti ekologije provlači se kroz gotovo svaki nastavni predmet pa profesori i učitelji nastoje što više razviti kod djece osjetljivost za okoliš. Sav otpad sakupljen tijekom akcije uredno je zapremljen u vreće i sigurne kante za koje su se pobrinuli djelatnici zadarske Čistoće koji su bili dio uigranog tima Zelene čistke. Učenici su tako naučili da otpad u prirodi ne narušava samo ljepotu okoliša nego da šteti ljudima i da može biti itekako opasan za zdravlje.                                       

Plaža na kojoj se gotovo svako zadarsko dijete barem jednom bućnulo u more ove subote je poprimila neki novi sjaj. Ne samo što je spašena od smeća i otpada, već je nakratko oživjela zahvaljujući dječjem smijehu, pjesmi i povicima. Uz čisto more sada je i plaža zasjala čistoćom te je spremna za sigurno, čisto i dugo, toplo ljeto koje svi jedva čekamo.

Mateja Jurjević


Dobri duhovi Voštarnice i Višnjika

Uspješno je završena dobrotvorna akcija učenika Građanskog odgoja „Za bolja vremena u kvartu, pridruži se u startu“

Kvartovi su srce svakog grada. Zadrani to itekako znaju. Ipak, grad koji se  može pohvaliti s čak desetak kvartova čini se, lagano zaboravlja da ponekad i kvartovima treba poticaj da ponovno zakucaju i vrate život na svoje ulice. Naša škola smjestila se u jednom od najstarijih gradskih kvartova koji je uspješno u sebe upio i novosagrađeni,  moderni dio grada pa se sada zajedničkim imenom zove Višnjik. Riječ je o kvartu koji je oduvijek poznat po živosti, raznim događanjima, centru zadarskih sportskih događanja i đirada brojnih mu stanovnika. Ipak, u posljednjih nekoliko godina kao da je stiglo zatišje, a bure nema na vidiku. Slično kao i u drugim kvartovima, dvorišta su češće prazna nego puna, parkirališta su zauzela svako idealno mjesto za igru, a s balkona umjesto cvijeća pozdrav šalju tek hladne, bezlične aluminijske rolete. Što se to dogodilo s ovim kvartom koji je bio žila kucavica samog grada zainteresiralo je i našu mladu ekipu Građanskog odgoja koji su udružile svoje znanje, snagu i najviše maštu kako bi vratili zvuk dječjeg smijeha i lopte na područje Višnjika. Pod zanimljivim i lako pamtljivim pozivom i sloganom Za bolja vremena u kvartu, pridruži se u startu! četiri učenici naše škole, Katarina Bobić, Sara Čukušić, Heda Škovrlj i Marta Antulov, udružile su snage sa svojim voditeljicom, profesoricom Nerom Batinom te su osmislile i organizirali zabavno natjecateljski spektakl, igre za djecu i dobrotvornu akciju uz nastupe učenika naše škole. Cilj je bio zadan. Naime, kako bi prikupili sredstva za oživljavanje mjesnog odbora i potaknuli aktivnu uključenost mladih, ova sjajna petorka je u subotu 16. travnja 2016. u jutarnjem terminu ispred škole Šime Budunića okupila učenike škole od 1. do 4. razreda i nizom igara zabavila sve okupljene natjecatelje i sudionike. Nakon kratkog predstavljanja programa i nastupa naših kreativaca igre su mogle početi! Igre su se odvijale u dvije kategorije – natjecanje u skakanju u vrećama koje je dočekano s velikim oduševljenjem te utrkivanje u trčanju s preprekama za koje je bio organiziran i pravi mali poligon kojeg su natjecatelji trebali svladati u što kraćem vremenu. Igre su izazvale opće veselje i pravi natjecateljski duh među sudionicima, a i podrške iz publike nije nedostajalo. Naravno, najuspješniji bili su nagrađeni najslađim medaljama na svijetu – za poklon su dobili poklon pakete prepune slatkišima kojim su se osladili i na najbolji način proslavili pobjedu. Da je akcija naših mladih građanki itekako uspjela govori i činjenica da je prikupljeno 450 kuna koje će se uložiti zasigurno u obogaćivanje sadržaja našeg kvarta. Djevojke, ali i ostali polaznici Građanskog odgoja nastojat će i dalje ulagati svoje školske napore da se podigne građanska svijest djece, ali i ostalih stanovnika ovog prekrasnog dijela grada kojem pripadamo. Kažu da na djeci svijet ostaje pa je i odgovornost za ovaj naš maleni dio Zadra na nama. Vratiti djeci igrališta, ljuljačkama kvartove, a cvijeće balkonima.

Mateja Jurjević


Pomoć pri učenju

Učiteljice i stručni suradnici naše škole pružali su besplatne instrukcije učenicima naše škole tijekom cijele prošle školske godine, a nadamo se da će se ta praksa zadržati tijekom ove školske godine. Učitelji i stručni suradnici koji su volontirali odnosno pružali besplatne instrukcije učenicima naše škole su: Ivanka Biskup, Snježana Bodrožić, Jagoda Gauta, Nancy Gjergja, Željka Jurin, Antea Kolega, Petra Paunović i Suzan Šoša.


Uspješno provedene dvije volonterske akcije

Akcija prikupljanja igračaka za odjel pedijatrije

Učenici koji pohađaju eksperimentalni program građanskog odgoja i obrazovanja osmislili su akciju prikupljanja igračaka za odjel pedijatrije OB Zadar.


Akcija je bila veoma uspješna jer smo u veoma kratkom roku prikupili veliki broj igračaka koje smo na kraju odnijeli na odjel pedijatrije OB Zadar.


Akcija prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za socijalnu samoposlugu

Učenici volonteri naše škole, zajedno s učiteljicama Antoniom Bajlo i Ana Marijom Niseteo, organizirali su akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za socijalnu samoposlugu u Zadru.

Odazvao se veliki broj učenika i učitelja jer su prepoznali vrijednost akcije. Prikupljena je velika količina namirnica i higijenskih potrepština.


VOLONTERSKI KLUB OSNOVNE ŠKOLE ŠIME BUDINIĆA

DATUM OSNIVANJA: 24.veljače 2016.

POPIS ČLANOVA

Volonteri osnivači: Antonia Bajlo, Ivana Bašić, Nera Batina, Ana Batur, Ivanka Biskup, Anamarija Buškulić, Jadranka Čikić, Vera Čolak, Ivan Čular, Nina Dokoza, Ana Džaja, Katja Friganović Glavan, Jagoda Gauta, Nancy Gjergja Nina Glavan, Lipa Gulan, Šime Ivković, Zrinka Klarin, Diana Mađerić, Martina Marić, Marija Matešić, Petra Mazija Mujić, Antonija Mičić, Majda Milić, Petra Paunović, Silvana Rados Jagoda Vanjak, Marija Šarić, Tamara Valčić, Maja Vukušić

Učenici volonteri: Marta Antulov, Franka Birin, Katarina Bobić, Nina Bukulin, Barbara Dokoza Antonio Dorkin, Sara Čukušić, Laura Fabulić, Luka Glavan, Veronika Gospić, Šimun Juričević, Marta Klapan, Ana Klišmanić, Antonia Kožul, Julia Kršlović Babić, Lucia Livljanić, Matija Marfat, Nola Morović, Lori Pajić, Luciano Peričić, Vito Peričić, Vice Rados, Nikolina Ramić, Helena Savić, Tea Skoblar, Matija Soldo, Ema Stanić, Heda Škovrlj

 CILJ DJELOVANJA  

Volonterski klub Osnovne škole Šime Budinića osnovan je  s ciljem promicanja važnosti volonterstva i humanitarnog rada. Osnivanjem  kluba sve dosadašnje aktivnosti, akcije i djelovanja humanitarnog i ekološkog karaktera sustavno bi se vodili i evidentirali. Ostvarila bi se  suradnja s Volonterskim centrom Zadar  i  drugim udrugama, ustanovama ili skupinama građana čime bi se priključili i nekim novim volonterskim akcijama.  Namjera je da se u rad kluba osim djelatnika škole uključe učenici i roditelji. Voditelj kluba je ravnatelj škole Ivan Čular, a koordinatorice učenika volontera učiteljice Antonia Bajlo i Nera Batina. Učenice voditeljice volonterskih akcija su: Katarina Bobić, Sara Čukušić i Heda Škovrlj.

OKVIRNI PLAN VOLONTERSKIH AKCIJA

Kap dobrote
Eko patrola
Kroz igru ostavi otisak srca
Božićni sajam
Uskršnji sajam
Zelena čistka
Pomoć pri učenju
Radionice kako učiti
Socijalna samoposluga, razmjena odjeće i hrane
Akcije u školi Voštarnica
Akcije namijenjene štićenicima Doma za starije i nemoćne
Akcije namijenjene štićenicima Doma za odgoj djece i mladeži
Uređenje školskog vrta
Škole za Afriku
Produženi stručni postupak
Povezivanje zadruge Điran s volonterskim aktivnostima
Suradnja s Volonterskim centrom, udrugom Eko Zadar, udrugom Porat, ostalim školama, pučkom kuhinjom, Caritasom, zajednica Cenacolo
Izleti


U našoj školi osnovan Volonterski klub OŠ Šime Budinića

Tradicija volonterstva u našoj školi postoji dugi niz godina i volontiranje nam nije stran pojam. Htjeli smo to službeno potvrditi osnovanjem volonterskog kluba. Na sastanku kluba, 25 prisutnih djelatnika jednoglasno je donijelo odluku o osnivanju kluba te je sastavljen  popis članova. Namjera je da se u rad kluba osim djelatnika škole uključe učenici i roditelji. Prisutni su se složili da voditelj kluba bude ravnatelj škole Ivan Čular, a koordinatorice učenika volontera učiteljice Antonia Bajlo i Nera Batina. Članovi su upoznati s okvirnim planom volonterskog kluba te su pozvani da slobodno predlože svoje ideje. Članovima su predstavljene osnovne informacije o ulozi volonterskog kluba i obavezama i pravima volontera.


Važne poveznice

Poštovani roditelji, u privitku se nalazi raspored testiranja u sklopu utvrđivanja psihofizičke zrelosti za upis u prvi razred.

Kako do e-potvrde?

Kako do e-potvrde od škole?

U ovom videozapisu prikazan je postupak dobivanja e-potvrde o statusu učenika koju učenici i roditelji mogu dobiti digitalnim putem kako bi ostvarili određena prava.

POVEZNICA

UPUTE
Odluka

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022.

Obavijest za roditelje: 

Roditelji čija djeca imaju rješenje o primjerenom obliku školovanja imaju pravo na uvid u Individualizirane kurikulume što možete ostvariti na informativnom razgovoru kod učitelja ili stručne službe. Molimo roditelje da se prethodno najave razredniku, učitelju ili stručnom suradniku.

Priloženi dokumenti:
2021 22 .png

Upute

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Udžbenici 2021./2022.

Popis udžbenika za školsku godinu 2022./2023.

U prilogu "DOM" nalazi se tablica s popisom dodatnih obrazovnih materijala (likovne mape i kutije s priborom za Prirodu, Biologiju, Fiziku i Tehničku kulturu), koje roditelji trebaju nabaviti do početka školske godine 2022./2023.

Korisne brošure

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID - 

projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Korisni dokumenti
Vremenska prognoza

Meteorološka stanica OŠ Šime Budinića 

Pljusak.hr

UPUTE

Priručnik za učenike za korištenje Teamsa i Office 365.

Priloženi dokumenti:
Microsoft-Teams-Ucenici.pdf

Zato sto volim Zadar

KORISNI LINKOVI

 

 

Zakoni i pravilnici

Zakone i pravilnike možete pronaći na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje

Priloženi dokumenti:
Zakon o odgoju i obrazovanju.pdf

BONTON

"Skockajte web! 2012"

NAŠA WEB-STRANICA U FINALU NAJBOLJIH NA NATJECANJU  "SKOCKAJTE WEB 2012"

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

Prvi glas Budinića

Čitamo mi, u obitelji svi 2012./2013.

Stop nasilju među djecom!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 4. 2010.

Ukupno: 1150509
CMS za škole logo
Osnovna škola Šime Budinića Zadar / Put Šimunova 4, HR-23000 Zadar / os-sbudinica-zd.skole.hr / ured@os-sbudinica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju