preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šime Budinića Zadar

Uspješno završen projekt "Mali poduzetnici", lipanj 2022.

   

Učenici 4. i 6. razreda naše škole uspješno su odradili aktivnosti u sklopu projekta Mali poduzetnici u organizaciji udruge CINAZ i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Koordinatorice projekta za našu školu bile su Jasmina Sandalić, voditeljica naše učeničke zadruge, učiteljica Blanka Šimićev i profesorica njemačkoga jezika Nada Nekić.

Tijekom projekta učenici su bili uključeni u nekoliko kreativnih radionica, poslušali su predavanje o brendiranju proizvoda i njihovu plasmanu na tržište te su posjetili Poduzetnički inkubator na Bokanjcu. Sudjelovanjem u ovome projektu doznali su mnogo o raznovrsnim mogućnostima uključivanja u svijet rada, a spoznaje će, nadamo se, mnoge potaknuti u aktivnije promišljanje oko odabira buduće škole i zanimanja. Naši zadrugari posebno su oduševljanje pokazali tijekom razgovora s mladim zadarskim poduzetnicima koje je Poduzetnički inkubator okupio u svojemu prostoru na Bokanjcu i dao im priliku da svoje ideje pretoče u konkretne proizvode koje će ponuditi tržištu. 

Veselimo se budućim projektima u suradnji s udrugom CINAZ!

Zabilježile: Nina Glavan, psihologinja i Jasmina Sandalić, voditeljica UZ

 

 


Uskrsni sajam u travnju 2022.

     

Da mašta nema granica kad je izrada uskrsnih dekoracija u pitanju pokazali su naši zadrugari na Uskrsnom sajmu koji se održavao od 11. do 13. travnja u našoj školi. Za izradu zanimljivih proizvoda pobrinuli su se učenici koje su pripremile učiteljica Blanka Šimićev i Ivanka Biskup i profesorice Jasmina Sandalić, voditeljica UZ i Ivanka Burazer, voditeljica Malih kemičara. 

Osim dekoracija i kozmetike na sajmu su se našle i brojne slastice koje su pripremile vrijedne ruke mama i baka jer je sav novac prikupljen od prodaje uplaćen u humanitarne svrhe. Želja nam je da se sajmovi naše UZ od sljedeće godine odvijaju izvan prostora škole i kao nekada približe ljepotu učeničkoga stvaranja našim sugrađanima. 

Hvala svima koji su sudjelovali i na ovaj način doprinijeli da se dobra djela šire!

Zabilježila Jasmina Sandalić, voditeljica UZ


Predavanje "Plasman proizvoda na tržište", travanj 2022.

Nakon održanih radionica u prosincu 2021. i i veljači 2022. na kojima su se naši zadrugari usavršili u izradi ukrasnih proizvoda u decoupage tehnici, u drugome dijelu projekta "Mali poduzetnici" imali su priliku naučiti mnogo o "brendiranju" proizvoda i njihovu plasmanu na tržište na predavanju koje je 8. travnja 2022. održano u našoj školi pod naslovom "Plasman proizvoda na tržište". Predavanje je organizirala udruga CINAZ, koja je izdala i brošuru koju su svi učenici na kraju predavanja dobili na dar.

 


Sajam povodom Valentinova, veljača 2022.

   

Tradicionalni sajam povodom Valentinova i ove je godine razveselio mnoge. Održao se od 11. do 14. veljače kad su mnogi maštovitim proizvodima naših zadrugara iznenadili svoje najmilije. Sve je bilo u znaku srca: dekoracije u decoupage tehnici, medenjaci i kozmetika koju su izradili Mladi kemičari. Učiteljice Ivanka Biskup, Blanka Šimićev, Nina Dokoza i Jadranka Čikić pripremale su najmlađe zadrugare, a profesorica kemije Ivanka Burazer i voditeljica zadrugara Jasmina Sandalić one malo starije. Bila je to još jedna prilika da se odlično zabavimo i nešto novo naučimo na nekoliko radionica koje su prethodile sajmu.

Zabilježila: Jasmina Sandalić, voditeljica UZ


"Mali poduzetnici" - radionica za učenike 6. razreda, veljača 2022.

Dugoočekivana radionica za učenike šestoga razreda u okviru projekta "Mali poduzetnici" koji organizira udruga CINAZ pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja održala se u našoj školi 4. veljače 2022. Dvosatnu radionicu vodile su Morana Rogić-Vihar, predsjednica udruge CINAZ, voditeljica nađe UZ Jasmina Sandalić i učiteljica Blanka Šimićev. Učenici šestih razreda izrađivali su maštovite proizvode u decoupage tehnici koje će prodavati na sajmu povodom Valentinova. Razultat njihova rada možete vidjeti na fotografijama u prilogu. Unaprijed se veselimo sajmu koji slijedi i pozivamo vas da razveselite dragu osobu nekim od naših proizvoda!

    

Zabilježila: Jasmina Sandalić, voditeljica UZ


Božićni sajam UZ "Điran", prosinac 2021.

         

U školskome predvorju i ove se godine, od  13. do 17. prosinca 2021., održavao Božićni sajam naše Učeničke zadruge "Điran" na kojemu su svoje proizvode izložili naši vrijedni zadrugari koje su pripremale njihove mentorice, profesorice Blanka Šimićev, Ivanka Burazer, Ivanka Biskup, Nada Nekić, Nina Dokoza i Jadranka Čikić. Sajam je organizirala voditeljica UZ Jasmina Sandalić.  Prodajom maštovitih proizvoda koje su izradile vrijedne ruke naših zadrugara zaradili smo 2500 kuna koje smo proslijedili u humanitarne svrhe. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali, kao i onima koji su kupili proizvode i tako omogućili da pomognemo Petri Adžić, učenici Medicinske škole Ante Kuzmanića, u liječenju. Sretan Božić i vesele blagdane žele vam zadrugari!

      

Zabilježila: Jasmina Sandalić, voditeljica UZ


"Mali poduzetnici" - radionica za učenike 4. razreda, prosinac 2021.

  

U okviru projekta "Mali poduzetnici" 3. prosinca 2021. održana je prva radionica za naše školske zadrugare u kojoj su se pripremali za Božićni sajam. Zadatak je bio izraditi ukrasni proizvod u decoupage tehnici. Zadrugare iz četvrtih razreda vodila je njihova mentorica, profesorica Nada Nekić. Na kraju dvosatne radionice naši su se zadrugari mogli pohvaliti brojnim proizvodima. U veljači slijedi i radionica namijenjena učenicima šestih razreda.

Kako je bilo na ovoj prvoj poduzetničkoj radionici, možete pogledati klikom na POVEZNICI.

Tekst: Jasmina Sandalić, voditeljica UZ

Fotografije: Morana Rogić-Vihar, predsjednica udruge CINAZ


Naši zadrugari postaju mali poduzetnici, listopad 2021.

 

                                                                                                   

Školske godine 2021./2022. zadrugari iz naše Učeničke zadruge "Điran" postat će mali poduzetnici. Naime, naša UZ uključila se u projekt "Mali poduzetnici" koji organizira Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

Koordinatorice ovoga projekta za našu školu su voditeljica Učeničke zadruge Jasmina Sandalić, učiteljica razredne nastave Blanka Šimićev i profesorica njemačkoga jezika Nada Nekić. U projektu će sudjelovati 25 naših zadrugara koji će tijekom ove školske godine stjecati znanja vezana uz poduzetničke vještine. Projekt je prijavljen na „Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021./2022. raspisan od Ministarstva znanosti i obrazovanja RH“.

Cilj je projekta "Mali poduzetnici" povećati poduzetničke aktivnosti i unaprijediti poduzetničke kompetencije djece i mladih iz osam odgojno-obrazovnih ustanova na području Grada Zadra, Zadarske i Šibensko-kninske županije. Projekt je usmjeren na osnivanje 4 učeničke zadruge u školama na području posebne državne skrbi i otocima i osnaživanje rada sveukupno 8 učeničkih zadruga iz 8 partnerskih organizacija. Ciljana skupina je 221 djece i mladih s područja grada Zadra, otoka Ugljana, Dugog otoka, otoka Murtera, Grada Obrovca, Općine Lišane Ostrovičke i Grada Knina. Cilj projekta će se ostvariti kroz provedbu kreativnih radionica za izradu dekorativnih i uporabnih predmeta, izradu edukativnog materijala, unaprjeđenjem znanja o marketinga, brendiranju i financijskoj pismenosti, terenskim posjetom poduzetničkom inkubatoru u Zadru i predstavljanjem učeničkih zadruga na javnim manifestacijama u Zadru.

Partneri u projektu su Grad Zadar i 6 osnovnih i 2 srednje škole: OŠ Šime Budinića, OŠ Valentin Klarin, Preko, OŠ Petar Lorini, Sali, OŠ Ivan Goran Kovačić, Lišane Ostrovičke, OŠ Murterski škoji, Murter, OŠ Dr. Franje Tuđmana, Knin, Srednja škola Obrovac, Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola, Zadar. 

Suradnici u projektu su Poduzetnički inkubator Zadar, Srednja škola Stanka Ožanića i Udruga Ravni kotari.

Zabilježila: Jasmina Sandalić, voditeljica UZ

 


Kako izraditi ukrasne proizvode u decoupage tehnici

                                                                              

            

U četvrtak, 18. ožujka 2021. voditeljica naše zadruge Jasmina Sandalić i učiteljica Blanka Šimićev održale su radionicu izrade ukrasnih proizvoda u decoupage tehici. Zainteresirani učenici 5. b i 7. b razreda izrađivali su šarene pisanice u salvetnoj tehnici namijenjene prodaji na školskom Uskrsnom sajmu. Dva sata druženja brzo su prošla i svi su na kraju bili bogatiji za jedno lijepo iskustvo. 

Tekst i fotografije: Jasmina Sandalić


Božićni sajam - prosinac, 2020.

      

Vrijedni zadrugari ni u vrijeme pandemije ne posustaju. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera organizirali su tradicionalni Božićni sajam. Proizvode za sajam izradili su Mali kemičari profesorice Ivanke Burazer, Mali globovci učiteljice Ivanke Biskup, Kreativna grupa učiteljice Blanke Šimićev, Mali poduzetnici profesorice Nade Nekić, drugaši učiteljice Nine Dokoze i najmlađi, naši prvaši koje vodi učiteljica Jadranka Čikić. Naš zadružni štand ukrasili su zadrugari voditeljice naše školske zadruge, profesorice Jasmine Sandalić, koji su izradili i božićne privjeske uz pomoć naših dragih knjižničarki Majde Švorinić-Hrboke i Marte Kasap. Kao i uvijek, zainteresiranih je bilo mnogo i već prvoga dana sajma gotovo svi su se proizvodi prodali. Čestitke našim kreativcima!

Tekst i fotografije: Jasmina Sandalić

 


Valentinovo u našoj školi, veljača 2019.

                     

I ove je školske godine u našoj školi bilo posebno veselo povodom Valentinova. Dijelila se "valentinovska pošta", organizirao natječaj za najljepšu ljubavnu pjesmu, a sajam naše zadruge bio je ljepši nego ikada. Izložbenim prostorom dominirala je šarena kućica ukrašena srcima, a svi su mogli nezaboravne trenutke zabilježiti u našem "selfie kutku". Da naš zadružni prostor zasja u valentinovskom ruhu, pobrinula se profesorica Mateja Jurjević sa svojim učenicima. Prirodnu kozmetiku izradili su naši Mladi kemičari koje je pripremila profesorica Ivanka Burazer. Sapuni u obliku srca u nježnim, pastelnim bojama bili su posebno pažljivo zapakirani u kartonske kutijice srcolika oblika koje su izradili Mali globovci profesorice Ivanke Biskup, koji su pripremili i ukusne slastice. Našlo se tu i još mnogo maštovitih privjesaka u oblicu srca, medvjedića i maca koje su od filca izradili učenici drugih i osmih razreda profesorica Blanke Šimičev i Jasmine Sandalić. I na koncu, svojim su se kutijicama u obliku srca s ključem na poklopcu uključili Mali poduzetnici profesorice Nade Nekić. Valentinovsko raspoloženje vladalo je našom školom dva dana izmamivši osmijehe na lica malih i velikih.

Tekst i fotografije: Jasmina Sandalić i Mateja Jurjević


Božićni sajam naših zadrugara

     

Sredinom prosinca naša škola zasjala je u božićnom ruhu, a blagdanskoj atmosferi pridonio je i Božićni sajam koji je za učenike naše škole, ali i sve naše sugrađane, organizirala školska Učenička zadruga "Điran". Svoje proizvode izložili su svi učenici i učitelji uključeni u rad zadruge, a posebno su oduševljenje izazvali keramički ukrasi Mladih kemičara, čime se i naša zadruga uključila u tradiciju izrade keramičkih proizvoda. Profesorica Ivanka Burazer sa svojim je učenicima vrijedno radila na oblikovanju, pečenju i bojanju božićnih ukrasa, a to su prepoznali i kupci pa su ukrasi brzo razgrabljeni.

Dakako, treba spomenuti trud i maštu učenika prvih i drugih razreda učiteljica Ivanke Biskup i Nine Dokoze koji su simpatičnim božićnim sobovima, patuljcima punjenim rižom i piljevinom te tradicionalnim čestitkama uljepšale prodajni štand. Učiteljice Blanka Šimičev i Jasmina Sandalić uložile su trud u izradu prigodnih vjenčića, a učiteljica Njemačkog jezika Marijana Vrkić ispekla je najfinije božićne kolačiće u raznim oblicima. Mladi poduzetnici pod vodstvom profesorice Nade Nekić udružili su svoje snage u izradu prigodnih čestitki. Posebno smo ponosni jer smo ove godine mogli uživati i u proizvodima školskog vrta i to u ukusnim arancinima profesorice Biljane Agić koja je iskoristila blagodati školskih limuna i naranči.

Profesorice Ane Kaćunić i Mateja Jurjević uredile su izložbeni i prodajni prostor kojim je dominirala kućica ukrašena šarenim medenjacima, lizalicama i kolačima. Time je cijela božićna priča poprimila pravi blagdanski, razigrani duh i bila mamac za poglede svih posjetitelja naše škole.

Svi proizvodi prodavani su po simboličnim cijenama te se nadamo da su razveselili naše učenike, njihove roditelje i prijatelje te sve sugrađane. Školska zadruga "Điran" uživala je biti dio Budinićeve božićne čarolije.

Tekst i fotografije: Mateja Jurjević i Jasmina Sandalić


Božićna radionica za voditelje učeničkih zadruga, prosinac 2019.

Voditeljice naše učeničke zadruge Mateja Jurjević i Jasmina Sandalić, zajedno s učiteljicom Ivankom Biskup, voditeljicom naših zadrugara, malih "globovaca", sudjelovale su na stručnom skupu za voditelje učeničkih zadruga koji je održan u srijedu, 4. prosinca u Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića. Najzanimljiviji dio stručnoga skupa bila je radionica u kojoj su se sudionici upoznali izradom topiarija, zanimljivih ornamentalnih oblika izrađenih od prirodnih materijala, grančica zimzelenih stabala, šišaka, bobica...  Zadatak je bio izraditi božićno drvce.

Postupak je tekao na sljedeći način. Na kartonsku bazu nanijeli smo silikonsko ljepilo, na njega naizmjenično lijepili grančice bora ili čempresa (sitne, kratke, bez drvenastoga dijela), a zatim ih po potrebi omatali tankom žicom kako bi se sve dodatno učvrstilo. Takav borić ukrašava se različitim ukrasima. Kako je to uspjelo učiteljici Ivanki Biskup, najbolje pokazuju fotografije! 

                                                                          

 

Tekst i fotografije: Ivanka Biskup i Jasmina Sandalić


Suradnja s Domom za odgoj djece i mladeži, prosinac 2019.

                  

Naši Mladi kemičari, zajedno sa svojom voditeljicom, učiteljicom Ivankom Burazer, surađuju s učenicima iz Doma za odgoj djece i mladeži u zanimljivoj radionici za izradu keramičkih ukrasnih proizvoda. Od početka školske godine vrijedno rade i pripremaju proizvode za Božićni sajam koji će se, tradicionalno, održati krajem prosinca u školskom predvorju. Oblikovanje gline dugotrajan je proces koji zahtjeva strpljenje i upornost, ali ljepota gotovih proizvoda nagrada je za uloženi trud. U tome ih prate i pomažu im njihovi mentori, učiteljica Ivanka Burazer i odgojitelji Nevena Čizmin i Petar Krička.

                 

Zabilježile: Jasmina Sandalić i Mateja Jurjević           Fotografije: Ivanka Burazer


"Điran" na državnoj smotri učeničkih zadruga u Vinkovcima, listopad 2019.

Naša učenička zadruga Điran sudjelovala je početkom listopada na 31. državnoj smotri učeničkih zadruga u Vinkovcima. Nakon velikog uspjeha u Rogoznici, na međužupanijskoj smotri Zadarske i Šibensko-kninske županije, naši su zadrugari dobili čast braniti boje Zadra i predstavljati županijsko zadružno stvaralaštvo. Tema Zlato i srebro Zadra poslužila je kao izvrsna podloga za predstavljanje maštovitih proizvoda školskih zadruga naše županije, a ujedno i način da se prenese dašak zlatne zadarske kulturne baštine u daleke Vinkovce. Učenica Sara Pelaić, učiteljica Nina Dokoza i Mateja Jurjević, jedna od voditeljica zadruge, tijekom četiri dana razmijenili su iskustva i korisne savjete s ostalim sudionicima smotre te na najbolji način promovirali rad naše učeničke zadruge.

Tekst i fotografija: Mateja Jurjević


"Điran" u Šibeniku, rujan 2019.

Sudjelovali smo na Međužupanijskom seminaru učeničkih zadruga u Šibeniku!

       

Učenice Sara Burčul i Amalija Cvečić te profesorica Mateja Jurjević u četvrtak 26. rujna 2019. godine predstavljale su našu učeničku zadrugu Điran na Međužupanijskom susretu voditelja i učenika učeničkih zadruga Zadarske i Šibensko- kninske županije. Četrnaest UZ iz Zadra te četiri šibenske škole koje su uključene u zadrugarstvo okupile su se u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku kako bi razmijenili dosadašnja iskustva sudjelovanja u zadrugarskim aktivnostima. Nakon pozdravnih riječi domaćina priređeno je predavanje profesorice Ljiljane Kadija Pulić, voditeljice UZ Đardin iz Osnovne škole sv. Filip i Jakov koja je pojasnila metodički pristup istraživačkom radu u učeničkim zadrugama. Na primjeru istraživačkoga rada svoje zadruge, Kadija Pulić je savjetovala voditelje i članove zadruga da se uvijek vode interesima škole i sredine u kojoj stvaraju, ali i interesima učenika koji su glavna i najvažnija pokretačka snaga svake školske zadruge. Nakon predavanja, priređene su dvije radionice u kojima su svi sudionici imali priliku naučiti novu vještinu. Naime, prva radionica bavila se izradom ukrasnih kutija origami tehnikom što je izazvala znatiželju svih okupljenih. Budući da je origami tehnika izuzetno precizan način izrade papirnatih likova, voditeljica radionice, učiteljica Paola Glavurtić postupno je objašnjavala svaki element izrade ukrasne kutije koja može biti napravljena u različitim veličinama i s različitim vrstama papira. Izrađene kutije mogu poslužiti za pakiranje proizvoda, a svojim izgledom i funkcionalnošću ističu se kao jedan od najboljih proizvoda koji zadruga može ponuditi. Drugu radionica održala je profesorica Kemije i Biologije, Ema Čeko, voditeljica aktivnosti Mediteransko bilje unutar UZ Školjka. Kao dva najpopularnija proizvoda svoje zadruge, profesorica Čeko je predstavila melem od ljekovitog bilja te mirisne svijeće, a sudionici su sudjelovali u izradi istih.  

  

Za kraj druženja, domaćini su goste poveli u razgledavanje stare gradske jezgre što je nakon produktivnog dana bio zaista lijep završetak zadrugarskog druženja.

Tekst i fotografije: Mateja Jurjević, prof.

 


Slikom i riječju kroz 2018./2019. godinu

Međužupanijska Smotra UZ Šibensko-kninske i Zadarske županije održala se 17. svibnja 2018. u Zadru, na prekrasnom prostoru Trga pet bunara. Motiv koji se provlačio kroz sve naše proizvode bila je četverokuka, tradicionalni vezeni motiv s narodne nošnje zadarskoga zaleđa.

Sudjelovali smo na 9. Saboru glagoljaša u OŠ Stjepana Radića u Bibinjama 19. rujna 2018. godine. Predstavljali su nas Filip Barać i Jorja Vidas Sambunjak iz 6. b, Pia Morović iz 6. a i Mikula Bašić iz 7. b koje je vodila učiteljica hrvatskoga jezika Ivana Bašić.

    

Dani kruha obilježeni su 18. listopada 2018. prodajom kolača i krušnih proizvoda. Mnoge od njih izradile su vrijedne ruke naših zadrugara.

   

Zabilježila: Jasmina Sandalić, prof.

 

 

 


Zadrugari iz 1.a i 1.d razreda s učiteljicama Ivankom Biskup i Antonijom Bajlo sudjelovali su u prosincu 2018. u radionici u Muzeju antičkoga stakla te izradili prekrasne staklene figurice s božićnim motivima. Ukrase su s veseljem i uz pjesmu  postavili na božićna drvca na Poluotoku.

Uskrsni sajam održavao se od 15. do 17. travnja 2019. u školskome dvorištu. Plakate smo zalijepili po gradskoj četvrti Voštarnica tako da su mnogi sugrađani došli do naše škole i kupili neke od zadružnih proizvoda. Interes je bio velik i većinu smo proizvoda prodali već prvoga dana. Bilo je tu svega, od dekoracija do kozmetike i uskrsnih pogača!

Sudjelovali smo u radionici izrade samoborskoga kraluša u Narodnome muzeju Zadar 28. travnja 2019. Rezultat višednevnoga truda prekrasne su ogrlice i narukvice. Zadrugare iz naše škole vodile su učiteljice Marijana Vrkić i Nina Dokoza.

Zabilježila: Jasmina Sandalić, prof.


"Điran" ide na državnu smotru u Vinkovce!

Na međužupanijskoj Smotri učeničkih zadruga Šibensko-kninske i Zadarske županije naša učenička zadruga osvojila je drugo mjesto i predstavljat će županijsko zadružno stvaralaštvo na državnoj smotri u Vinkovcima. Domaćin smotre bila je OŠ "Rogoznica". 

Naše školske zadrugare predstavljali su Sara Pelaić i Sara Božić iz 4. b, Anselmo Markulin iz 5. a  i učiteljice Ivanka Biskup i Jasmina Sandalić, voditeljica zadruge.

Za naš zadružni uspjeh zaslužne su skupine: Mladi kemičari učiteljice Ivanke Burazer, Kreativna skupina učiteljica Marijane Vrkić i Nine Dokoze, Likovna skupina učiteljice Ane Kaćunić, Mali globovci učiteljice Ivanke Biskup, Mali poduzetnici učiteljice Nade Nekić, Fotoskupina učiteljice Jadranke Čikić i naša knjižničarka Majda Švorinić Hrboka, tajnica UZ "Điran". Čestitamo!

Tekst i fotografije: Jasmina Sandalić, prof.


UČENIČKA ZADRUGA "ĐIRAN"

Učenička zadruga "Điran" OŠ Šime Budinića osnovana je 29. siječnja 2009. godine. Njezin je cilj okupiti što veći broj učenika i pod vodstvom učitelja-mentora omogućiti im stjecanje znanja i vještina vezanih uz proizvodni proces, od planiranja do tržišnog vrednovanja rezultata njihova rada.

U zadruzi se posebno razvijaju i njeguju radne navike i stvaralaštvo te stječu znanja o očuvanju prirode i njegovanju baštine.

(Fotografijama našega grada izložbeni prostor naše zadruge ukrasila je Fotoskupina voditeljice Jadranke Čikić)

(Maštovite proizvode naših vrijednih zadrugara odlično su predstavile ocjenjivačkom povjerenstvu učenice 8. b razreda Matija Marfat i Marta Klapan)

 

Na Međužupanijskoj smotri školskih zadruga 2015. u Rogoznici izložbeni prostor naše zadruge uredile su brojne sekcije koje okuplja naša zadruga. Na smotri su se natjecale zadruge iz Zadarske županije i Šibensko-kninske županije. Naša zadruga "Điran" i njezini vrijedni zadrugari predstavili su se na ovoj smotri prvi put i osvojili odlično peto mjesto.

Za to su zaslužni:

1. Mali vrtlari (voditeljica Dolores Nanić)

2. Kreativna grupa (voditeljica Marijana Vrkić)

3. Likovna skupina (voditelj Mateo Kaćunić)

4. Mladi kemičari (voditeljica Ivanka Burazer)

5. Mala kreativna scena (voditeljica Nina Dokoza)

6. Mladi poduzetnici (voditeljica Nada Nekić)

7. Likovna grupa (voditeljica Suzan Šoša)

8. Fotoskupina (voditeljica Jadranka Čikić)

9. Mali globovci (voditeljica Ivanka Biskup)

10. Mali glagoljaši (voditeljica Ivana Bašić)

11. Humanitarna skupina (voditeljica Marina Fabijanić)

Pogledajte fotogaleriju s Međužupanijske smotre:

http://www.os-sbudinica-zd.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=370

Sve važne događaje zadrugari bilježe u matičnu knjigu i ljetopis, a svojim proizvodima sudjeluju na brojnim manifestacijama: Danima kruha, Božićnom sajmu, Valentinovu, Uskrsnoj prodajnoj izložbi, na Međužupanijskoj smotri učeničkih zadruga, Danu slobodnih aktivnosti…

Zadrugari sudjeluju i u UNICEF-ovu projektu „Škole za Afriku“ i GLOBE projektu. Na taj način dodatno potpomažu humanitarne aktivnosti koje se ostvaruju u OŠ Šime Budinića te sudjeluju u ekološkim projektima škole.

Mali poduzetnici voditeljice Nade Nekić i Likovna grupa voditeljice Suzan Šoša

Kreativa voditeljice Marijane Vrkić

Likovna skupina voditelja Matea Kaćunića, Mali "globovci" voditeljice Ivanke Biskup i Mali vrtlari voditeljice Dolores Nanić

     Mladi kemičari voditeljice Ivanke Burazer

Tekst i fotografije: Jasmina Sandalić, prof.


Važne poveznice

Poštovani roditelji, u privitku se nalazi raspored testiranja u sklopu utvrđivanja psihofizičke zrelosti za upis u prvi razred.

Kako do e-potvrde?

Kako do e-potvrde od škole?

U ovom videozapisu prikazan je postupak dobivanja e-potvrde o statusu učenika koju učenici i roditelji mogu dobiti digitalnim putem kako bi ostvarili određena prava.

POVEZNICA

UPUTE
Odluka

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022.

Obavijest za roditelje: 

Roditelji čija djeca imaju rješenje o primjerenom obliku školovanja imaju pravo na uvid u Individualizirane kurikulume što možete ostvariti na informativnom razgovoru kod učitelja ili stručne službe. Molimo roditelje da se prethodno najave razredniku, učitelju ili stručnom suradniku.

Priloženi dokumenti:
2021 22 .png

Upute

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Udžbenici 2021./2022.

Popis udžbenika za školsku godinu 2022./2023.

U prilogu "DOM" nalazi se tablica s popisom dodatnih obrazovnih materijala (likovne mape i kutije s priborom za Prirodu, Biologiju, Fiziku i Tehničku kulturu), koje roditelji trebaju nabaviti do početka školske godine 2022./2023.

Korisne brošure

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID - 

projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Korisni dokumenti
Vremenska prognoza

Meteorološka stanica OŠ Šime Budinića 

Pljusak.hr

UPUTE

Priručnik za učenike za korištenje Teamsa i Office 365.

Priloženi dokumenti:
Microsoft-Teams-Ucenici.pdf

Zato sto volim Zadar

KORISNI LINKOVI

 

 

Zakoni i pravilnici

Zakone i pravilnike možete pronaći na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje

Priloženi dokumenti:
Zakon o odgoju i obrazovanju.pdf

BONTON

"Skockajte web! 2012"

NAŠA WEB-STRANICA U FINALU NAJBOLJIH NA NATJECANJU  "SKOCKAJTE WEB 2012"

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

Prvi glas Budinića

Čitamo mi, u obitelji svi 2012./2013.

Stop nasilju među djecom!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 4. 2010.

Ukupno: 1150516
CMS za škole logo
Osnovna škola Šime Budinića Zadar / Put Šimunova 4, HR-23000 Zadar / os-sbudinica-zd.skole.hr / ured@os-sbudinica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju